Unde mănânci bine în Bari

0
white concrete building near body of water

Photo by Silviu Cozma on Pexels.com

Bari este o destinație foarte solicitată de către români, este și normal ținând cont de posibilitățile turistice.

Dacă ajungi în Bari trebuie să mănânci bine și apoi să vizitezi Matera, Polignano a Mare, Monopoli sau frumosul Alberobello, dar despre frumusețile locului nu vorbesc acum.

Odată ce ai decis să mergi la Bari, e clar că ceva te-a atras, așa că te las pe tine să descoperi. Eu îți voi vorbi însă despre locurile în care să mănânci.

În general merg în localurile mici, acele afaceri de familie unde mănâncă în general localnicii. Primul local care mi-a atras atenția era foarte aglomerat, la modul că oamenii așteptau afară pe trotuar. Inițial am crezut că e vreun PUB și se transmite un meci de stau afară.

Italienii deschid restaurantele pe la 19:00 așa că a doua zi la 19:15 eram acolo, la 19:30 deja nu mai erau mese. Este vorba despre  Pizzeria & Spaghetti House Bari-Napoli, unde am mâncat o friptură de vită foarte bună, copilul a mâncat pizza iar soția o salată. Prețurile au fost decente iar servirea foarte ok și un personal foarte amabil.

După ce iei la pas labirintul din orașul vechi, te poți opri la o înghețată cum doar italienii o fac. Cum am zis mai sus, îmi plac afacerile de familie, așa că gelateria asta datează din 1880 Gelateria Gentile. Chiar o să vedeți ce bine seamănă proprietarul cu cei din pozele gelateriei.

Tot în apropierea gelateriei mai este un restaurant afacere de familie. Am mâncat două familii cu 90 de euro total notă. Oamenii sunt foarte ospitalieri, te servesc din partea casei cu o carafă de vin, sunt mereu zâmbitori. Aici am mâncat fructe de mare, copilul a mâncat paste, chiar dacă localul nu arată super fandosit, se vede că oamenii ăia chiar știu să gătească.

Așa că luați în calcul o vizită și la Mediterranea Cafe, nu știu dacă este deschisă și ziua pentru cafea. Precedentul restaurant de mai sus este deschis și dimineața de la 8 la 12:00 dacă îmi aduc bine aminte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *