Rețetă Bragă tradițională

0

Braga, cunoscută și sub numele de tărie sau rachiu de casă, este o băutură alcoolică tradițională. Prepararea bragei acasă implică fermentarea cerealelor, de obicei a porumbului sau a grâului, pentru a obține un alcool cu un conținut mai mic. Este important să menționăm că producerea și consumul de alcool trebuie făcute responsabil, iar vârsta legală pentru consumul de alcool trebuie respectată în orice circumstanță. Iată o rețetă simplă de braga:

Ingrediente:

1 kg de porumb sau grâu 3 litri de apă 500 g de zahăr 10-15 stafide (opțional) Coajă de lămâie sau portocală (opțional) 1 pungă de drojdie de bere sau o bucată mică de aluat fermentat (aproximativ 50 g) Un borcan sau o damigeană de sticlă cu capac sau o bucată de pânză

Instrucțiuni:

  1. Spălați bine porumbul sau grâul în apă rece pentru a-l curăța de impurități.
  2. Puneți cerealele într-un vas mare și adăugați apa. Lăsați-le să stea timp de 24 de ore sau până când cerealele încep să fermenteze. În acest timp, cerealele vor absorbi apa și se vor umfla.
  3. După ce cerealele s-au înmuiat, scurgeți apa și adăugați zahărul, stafidele (dacă doriți) și coaja de lămâie sau portocală (opțional). Amestecați bine pentru a combina toate ingredientele.
  4. Puneți amestecul într-un borcan sau damigeană de sticlă, lăsând suficient spațiu pentru a permite fermentarea. Închideți borcanul cu un capac sau o bucată de pânză.
  5. Lăsați amestecul să fermenteze într-un loc cald și întunecat timp de aproximativ 7-10 zile. În acest timp, zahărul se va transforma în alcool sub acțiunea drojdiei sau a aluatului fermentat.
  6. Verificați starea de fermentare, gustând din braga după aproximativ 7 zile. Dacă este la nivelul de alcool dorit, puteți opri fermentarea și încălziți băutura la foc mic pentru a distila braga. Dacă doriți o braga mai puțin alcoolică, puteți lăsa să fermenteze mai mult.
  7. Dacă doriți să distilați braga, aveți nevoie de un dispozitiv de distilare. Urmați instrucțiunile pentru distilare cu atenție, deoarece acest proces este reglementat de lege în multe locuri și poate fi periculos dacă nu este făcut corect. Procesul de distilare va separa alcoolul de restul lichidului și va produce braga finală.
  8. Stocați braga distilată în sticle de sticlă sau damigene bine închise și păstrați-o într-un loc răcoros și întunecat. Lasă braga să se așeze timp de cel puțin câteva săptămâni sau luni pentru a-și dezvolta aromele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *